Pozivamo vas na realizme umetničke grupe St.art

"Hominis" treća izložba umetničke grupe St.art

Izložba „Hominis“ treći pu za redom okuplja umetnike realiste Jelenu Vićentić, Petra Mošića, Predraga Đukića i Ivana Milenkovića. Specifičnosti  grupe St.art počinju od samog naziva grupe i dvostrukog  značenja Sent Art ili Start, nastavljaju se na dvostrukosti činjenice da se kao savremeni stvaraoci  okupljaju u jendom pravcu što nije svojstveno savremenom stvaralštvu.

Prateći ovu nit nastvalja se preispitivanje samog pojma realizam, odnosno svojim likovnim stvaralaštvom ovi umetnici preispituju značenje realnog,  u trenutku stvaranja, likovnog izražavanja jer svaki od ovih umetnika ima sebi svojstven realni izraz. Od prve izložbe i predstavljanja svojstvenih realizama, preko druge izložbe i reminiscencija do ove, treće u okviru koje s eokreću čoveku, pojmu realnog u odnosu na čoveka, realne uloge čoveka u savremnom stvaralaštvu i uopšte u društvu.

U traženju odgovora na navedena pitanja otkriva se angažovani karakter  njihove umetnosti kao i kreiranje  likovnih realizama od  naturalizma, preko fantastičnog realizma do brutalnog realizma. Pozivajući posmatrača da doživi svaki umetnički rad pojedinačno i da se u svakom trenutku razmisli o pomenutim pitanjima, svakoj izložbi grupe Start daje interaktivan odnos.  

Biljana Jotić

 

 

 DOBRODOŠLI U BEOART SVET SAVREMENE LIKOVNE UMETNOSTI

 WELLCOME IN BEOART WORLD OF CONTEMPORARY FINE ART 

 

 


 


Prijatelji:

Yuportal

Raskrsnica linkova

beograd

Belgradian

The Culture Trip

Belgrade my Way

In Your Pocket

Spotted by Locals

 

Ukupno poseta: 477563
juče: 2068
danas: 1891