POJAM KONTINUITETA, autorski projekat povodom 7-og rođendana galerije

POJAM KONTINUITETA, autorski projekat povodom 7-og rođendana galerije

Овај пројекат настао је као резултат досадашњег рада Beoart-liveart галерије, која прославља 7-ми рођендан, досадашњих пројеката и акција, везаних за сагледавање и представљање савремене српске уметности у оквиру којих је аспекат континуитета увек постојао, а нарочито дељењем заједничког простора изабраних младих академских уметника и реномираних аутора. Све акције и пројекти у организацији Beoart-liveart галерије заснивали су се на сарадњи са другим галеријама, институцијама, а на првом месту уметницима – ствараоцима. 

Напоменула бих да је овим пројектом фокус стављен само на одређени део уметника и њихових дела, који су део колекције Beoart-liveart галерије.  Никако не подразумева опште сагледавање савремене српске ликовне сцене.

Циљ ауторског пројекта Биљане Јотић, оснивача и власнице Beoart-liveart галерије Појам континуитета усмерен на позив ка бољем повезивању, бољој комуникацији и тиме бољој презентацији дела наше савремене ликовне сцене. Присуством уметника различитих генерација и ликовнних поетика и споја незаобилазних стваралаца , како оних што више не стварају тако и оних који сада стварају Биљана Јотић жели да позове на позитиван стваралачки дух нашег менталитета, коме и сама припада.

У оквиру овог пројекта биће представљена дела из колекције Beoart-liveart галерије : Стојан Аралица, Милан Коњовић, Мило Милуновић, Петар Лубарда, Никола Граовац, Бранко Лале Станкковић, Бранко Филиповић Фило, Александар Јеремић Цибе,Милић од Мачве, Нада Новаковић, Миливоје Новаковић Кањош, Љубодраг Јанковић Јале,     Михајло Ђоковић Тикало, Милица Петровић, Александар Цветковић, Милан Туцовић, Владимир Дуњић, Славко Крунић, Taња Бабић, Петар Мошић, Војислав Радовановић, Маријана Оро,Гала Чаки

 

 

 

Аутор: Биљана Јотић,  историчарка уметности,

оснивач и власница Beoart-liveart галерије


 

 

 DOBRODOŠLI U BEOART SVET SAVREMENE LIKOVNE UMETNOSTI

 WELLCOME IN BEOART WORLD OF CONTEMPORARY FINE ART 

 

 


 


Prijatelji:

Yuportal

Raskrsnica linkova

beograd

Belgradian

The Culture Trip

Belgrade my Way

In Your Pocket

Spotted by Locals

 

Ukupno poseta: 427994
juče: 2064
danas: 898