Mihajlo Đoković Tikalo

Diplomirao na Akademiji za primenjenu umetnost, u klasi Rajka Nikolića. astavio je da živi i stvara u Bogradu. Član je ULUS-a, izlaže samostalno i grupnou zemlji i inostranstvu, posebno popularan postaje u Đpaniji. Smatra se direktnim potomkom Mediale iako nije bio njen član.

''Tamo gde oni vide magiju i fantastiku, meni je to realno, tako da smo u startu u nekoj vrsti nesporazuma'', ovom izjavom Tikalo me je isprovocirao da njegovo slikarstvo posmatram kao realistično, ako realizam posmatramo kao deo onog što bivstvuje u stvaralaštvu i umetnosti. On slika iz bića koje živi u njemu i sa njim, on kopa po svojim doživljajima knjiških likova i  knjiške atmosfere i poziva posmatračev intelekt, bolje reći provocira razumevanje. 

Direrovskom preciznošću i bošovskim likovnim izrazom stvara provokativnu imaginarnu realnost kojom poziva na čitanje njegovih slika kao romana, svako ima pravo na svoj dođivljaj, ako se razumevanje podrazumeva.On slika iz bića koje živi u njemu i sa njim, on kopa po svojim doživljajima knjiških likova i  knjiške atmosfere i poziva posmatračev intelekt, bolje reći provocira razumevanje. 

Tikalovo slikarstvo je vanvremensko.  Njegovo stvaralaštvo živi punim izrazom i, kao i svako stvaralaštvo nema ni prostornih ni vremenskih ograničenja.  Ono jeste i biće, jer uvek je potrebno prenositi bitne poruke i nastavljati tamo gde je neko stao, bez bojazni od nerazumevanja.

 

TIKALOTikalo

 

...

 

 

 BEOART CONSULTING

VELIKI IZBOR UMETNIČKIH RADOVA SAVREMENIH AUTORA

DOBRODOŠLI!!!

 LARGE SELECTION OF ARTWORKS OF CONTEMPORARY AUTHORS

WELCOME!!!

 

 


 


Prijatelji:

Yuportal

Raskrsnica linkova

beograd

Belgradian

The Culture Trip

Belgrade my Way

In Your Pocket

Spotted by Locals

 

Ukupno poseta: 315162
juče: 1371
danas: 552