Marijana Oro

Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu,odsek slikarstvo, u klasi profesora Zorana Vukoviča, potom specijalističke studije na istom smeru. Do sada je imala 11 samostalnih izložbi i preko 30 grupnih u zemlji i inostranstvu. Njeni radovi se nalaze u stalnoj postavci Muzeja Vojvodine i Muzeja u Tunisu u Monastiru. Dobitnik je više nagrada iz oblasti crteža, stripa, kineske kaligrafije i tradicionalnog kineskog slikarstva. Član je ULUS-a od 2006.godine. Član je grupe SVETIONIK iz Pančeva od 2010. Godine. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu, odsek slikarstvo.

Marijanino sliakrstvo moglo bi se posmatrati kroz minucioznost poteza, a kompozicije ao neku vrstu kombinacije likovne umetnosti i kaligrafije, sliakrstva i crtanja, hromatske i na trenutak kolorističke poetike. Može se samo zamisli koliko dugo veze po platnu da bi došla do željene kompozicije.

Sa druge strane Marijana ispituje realnost kroz prenošenje svojih kompozicija na ogledalo. Vrlo interesantan izbor umetničkog izražavanja!

 SlikaSlikaSlikaSlikaPaintPaintPaintMirrorMirror

 

Dobrodošli u BeoArt galeriju  

 IMAGINACIJE NA PAPIRU u okviru projekta Umetnost na papiru

Kuća Vojnovića, KC Inđija

https://www.youtube.com/watch?v=zfEvLybdiqI&t=2s

 


 


Prijatelji:

Yuportal

Raskrsnica linkova

Belgradian

The Culture Trip

Belgrade my Way

In Your Pocket

Spotted by Locals

 

Ukupno poseta: 92919
juče: 261
danas: 388